Menu ogólne

MENU

OBIAD:
Rosół z makaronem
Czysta pomidorowa z groszkiem ptysiowym
Zupa krem z pory
Zupa krem z brokułów
zupa krem z kalafiora
zupa cytrynowa z kurczakiem
Barszcz czerwony

II DANIE
ziemniaki
kluski śląskie
krokiety francuskie
kluseczki gnocchi
krokiety ryżowe

Mięsa:

Z wieprzowiny:
pieczeń z karkówki
karkówka inaczej - z marchewką mini, zapieczona w plastrach
szynka –pieczeń w ziołowej skorupce
zrazy bawarskie z kapustą
pieczeń ze schabu faszerowany pieczarkami i papryką,
pieczeń ze schabu z rucolą i suszonymi pomidorami
pieczeń ze schabu z serem i salami
mielone
mielone z pieczarkami
kotlety mielone zapiekane serem, oliwką i pomidorem
mielone zapiekane z farszem pieczarkowym i serem
medaliony mielone z kieszonką porową
kotlet schabowy
kieszonki schabowe z pieczarkami
bitki ze schabu z chorizo i szałwią
kieszonki schabowe ze szpinakiem
mielone eskalopki w boczku
rumsztyk mielony z cebulką
łopatka pikantna z papryką i kolorowym pieprzem
zrazy z szynki
pieczeń śródziemnomorska

Z drobiu:
kotlet cordon blue ( szynka z musztardą, ser żółty)
roladki drobiowe faszerowane:
pieczarkami i żółtym serem,
szpinakiem i fetą
brokułem, startym żółtym serem z musztardą francuską
pierś indycza faszerowana polędwicą
pierś z kurczaka ze szparagami i szynką parmeńską
pierś z kurczaka z cukinią, mozzarellą
roladki z papryką owinięte boczkiem
eskalopki drobiowe w migdałach
filet z kurczaka z pierzynką serowo-selerową
pierś z kurczaka z pesto i żółtym serem owinięte w szynkę parmeńską
rolada z piersi drobiowej z łososiem w naleśniku
filet z kurczaka panierowany w płatkach migdałów
filet z kurczaka z farszem porowym i serem
filet z kurczaka z ananasem i żółtym serem
kotlet devolaile
kotlet Casablanca (z bukietem warzyw)
Inne
zrazy wołowe

Surówki:
z białej kapusty,
z białej kapusty, zielonego ogórka, musztardy z gorczycą, miodu, majonezu
z kapusty kiszonej,
z czerwonej kapusty
z kapusty pekińskiej
z kapusty pekińskiej, jarmużu, zielonej papryki
z pekinki na słodko- z ananasem i rodzynką
z marchewki
z selera
z selera, jabłka, rucoli, orzechów
z selera naciowego, kukurydzy i majonezu
z selera z rodzynką
seler z marchewką
buraczki
mizeria

- marchewka z groszkiem
kalafior / brokuł z tartą bułką
kapusta gotowana

DESER:

- deser lodowy
- kawa mrożona
- naleśniki z lodem i sosem truskawkowym
- owoce, cukierki

PRZYSTAWKI:

W galarecie:
roladki z szynki w galarecie
plastry golonki w galarecie
piersi z kurczaka w galarecie
tradycyjna galantyna
szynka a'la muffina

Ryby:
ryba po grecku
ryba po japońsku
ryba w szpinaku z fetą
ryba w sosie porowym

Śledzie
śledzie w oleju
śledź z rodzynkami i estragonem
śledzie w pomidorach
śledź z papryką, suszonymi pomidorami
śledź z porą
rolmopsy

Przystawki mięsne
mini hamburgery
pasztet z żurawiną, kiełkami i piklami
kurczak faszerowany
skrzydełka w sosie słodko-kwaśnym
schab faszerowany bakaliami z pistacjami
polędwiczki drobiowe z dipem czosnkowym
pałeczki drobiowe w sezamie
schab z sosem tatarskim
polędwiczki wieprzowe z sosem z zielonym pieprzem
kotleciki mielone w zalewie octowej
tatar wołowy ( dopłata 3,00zł)
tortilla z kurczakiem
carpaccio z łososia
carpaccio z polędwicy wołowej( dopłata 5,00 zł)
szynka nadziewana szparagami z sosem chrzanowym
- sushi (dopłata 2,00 zł)
szynka konserwowa faszerowana serkiem twarożkiem z warzywami
koreczki z mielonych

Przekąski niemięsne:
deska serów, kuleczki serowe
muszelki makaronowe nadziewane sałatką
ptysie z pastą łososiową
babeczki z fety i ryżu
kubeczki łososiowe z awokado ( dopłata 1,00)

Półmisek firmowy
rolada z łososia
rolada z szynki z nadzieniem serowo- chrzanowym
rolada z żółtego sera
piersi z kurczaka ze śliwką
piersi z kurczaka faszerowane farszem mięsnym

SAŁATKI
1. z kurczakiem:
sałatka z makaronu kokardki, piersi kurczaka, czosnku, kukurydzy
sałatka z piersi kurczaka, cebulką perłową i fasolką czerwoną
sałatka wiosenna – cukinia, filet z kurczaka, rzodkiewka, kiełki rzodkwi, sos winegret
sałatka z kurczaka, papryki, ogórka, kukurydzy, majonezu
sałatka na sałatach różnokolorowych z kurczakiem pieczonym, papryką, serem valbon, czerwoną cebulą, pomidorami cherry
sałatka neapolitańska – sałata lodowa, kap pekińska, jajko, pomidor, ser feta, cebula, bekon, kurczak z sosem majonezowym

2. Na słodko:
sałatka hawajska- ryż, kurczak, rodzynki, pomarańcza, majonez
sałatka z selera, ananasa, szynki i pora
sałatka tajska- z piersi kurczaka, curry, fasolką , ananasem, miodem
sałatka z kurczakiem, ananasem, ryżem, kukurydzą, słonecznikiem

3. Wegetariańskie:
sałatka grecka ( sałata lodowa, ser feta, oliwki, pomidor, sos winegret)
sałatka z tuńczyka na sałacie
sałatka z brokuła, kukurydzy, sera feta, słonecznika,pomidora
sałatka tradycyjna - warzywna
sałatka z kalafiora, brokuła, jaja, pomidora, sera żółtego z sosem czosnkowym,

4. Śledziowe
sałatka śledziowa warstwowa- matias, ser żółty, jajko, pomidor z bazylią, majerankiem i oliwą
sałatka w chlebku okrągłym z matiasem, ziemniakiem, ogórkiem i majonezem
śledziowa z ananasem i porą

5. Różne

sałatka z makaronem tortellini, różowym pesto, pomidorem i mozzarellą
sałatka z tortellini, świeżym szpinakiem, mozzarellą, suszonymi pomidorami
sałatka z ziemniakami, łososiem,oliwkami, bazylią, suszonymi pomidorami
sałatka chińska- makaron ryżowy, ogórek zielony, kukurydza, jajko
sałatka grzybowa- pieczarka marynowana,kukurydza, jajko, majonez
sałatka na sałacie z rukolą, szynką parmeńską, pomidorkami cherry, pestkami dyni i sezamu z sosem tao-tao
sałatka warstwowa z jajem, pomidorem, serem, szynką, kukurydzą
sałatka śródziemnomorska -z serem feta, ziemniakami, jajkiem, pomidorem, pieczarkami, tuńczykiem i kaparami w sosie winegret

DANIA CIEPŁE (dodatkowe)

Dania z drobiu

nugetsy, udka, szaszłyki, frytki
filet z kurczaka zapiekany z mozzarellą, bazylią i pomidorem + zapiekane ziemniaki
filety z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym + ryż
udka w sosie ajvar z warzywami
udka w miodzie, musztardzie francuskiej i musztardzie dijon
- podudzia z masłem, serem, czosnkiem, majerankiem pod skórką + ziemniaczki ze smażonym szpinakiem i suszonymi pomidorami
pierś z kurczaka sosie pomidorowym z oliwkami + bagietka czosnkowa
kurczak calipso – z sosem słodko-kwaśnym, kolendrą w sosie z mleka kokosowego i mango
roladki ze szparagami w szynce parmeńskiej z sosem śmietanowo- musztardowym z gorczycą
kurczak z pesto i bobem w sosie śmietanowym + makaron farffadalle
pierś zapiekana z boczniakami + bagietka czosnkowa
rolada z kurczaka z mięsem mielonym + zapiekane ziemniaki z marchewką, brokułem w śmietanie
kaczka z żurawiną + makaron ( dopłata 2,00 zł)
piersi z kaczki w pomarańczach ( dopłata 2,00 zł)

Dania z wieprzowiny
golonka na kapuście kiszonej ( dopłata 2,00 zł)
polędwiczki wieprzowe w cieście francuskim
polędwiczki wieprzowe na fasolce szparagowej z sosem serowym + bagietka
polędwiczki wieprzowe z kurkami, serem lazur i białym winem + ryż
polędwiczki w sosie ze śliwką kalifornijską + bułeczki
żeberka filetowane w kapuście włoskiej na suszu + kasza
karkówka faszerowana pieczona + bułeczki
karkówka po burgundzku ( z pieczarkami, zapiekana w francuskiej zupie cebulowej
musaka
karkówka grillowana z masełkiem czosnkowym + warzywa gotowane ( marchewka mini, kalafior, brokuł)
kieszonki ze schabu z sosem kaparowym + makaron lub ryż

Dania różne

gołąbki
gołąbki nadziewane filetem z kurczaka, rucolą i suszonymi pomidorami
paella
kurczak orientalny w sosie limonkowym z papryką chili + ryż
krewetki w sosie śmietanowym z pietruszką i białym winie + bagietka ( dopłata 2,00 zł)
krewetki w sosie pomidorowym + makaron (dopłata 2,00 zł)
łosoś w cieście francuskim (dopłata 2,00 zł)
gulasz wołowy z ciemnym piwem w cieście francuskim
warzywa faszerowane (w sezonie)

Dania na 18-stki
mix drobiowy ( udko, fileciki, szaszłyki) frytki lub zapiekane ziemniaki, sałatka grecka
hamburgery
gyros z sosem tzatziki + ryż + surówka z kap pekińskiej
barszcz czerwony z kajzerkami z mięsem mielonym
rosół chiński
cannelloni z farszem mięsnym w sosie pomidorowym

ZUPY
barszcz czerwony + muszelki makaronowe z farszem mięsnym
barszcz z krokietem lub pasztetem
barszcz czerwony +ptysie z pieczarkami i mięsem
żurek staropolski
flaki
zupa tajska
zupa porowo-serowa na białym winie z mięsem mielonym
beuf strogonow ( dopłata 2,00 zł )
zupa gulaszowa
zupa meksykańska
zupa kalafiorowa z kurkami
zupa serowa

Poprawiny:
- żurek
- dania z poprzedniego dnia +
- pieczeń z karkówki z kopytkami lub potrawka z kurczaka z ryżem i białym sosem lub rolada z kurczaka i mięsa mielonego z zapiekanymi ziemniakami z brokułem w śmietanie
Na świeżo:
- jedna sałatka do wyboru
- jedno ciepłe danie

Proponujemy dodatkowo za dopłatą - danie wieczoru ( dawniejszy udziec).
Będą to gołąbki z dziczyzny i mięsa wieprzowego z sosem grzybowym z lampką wina lub

Koszt takiego dania około 400,00 zł ( przy ilości 100 osób)