Przykładowe menu weselne

OBIAD:
Rosół z makaronem
ziemniaki, kluski śląskie
sos
zrazy bawarskie z kapustą
mielone z pomidorem, serem i oliwką
sznycel schabowy z chorizo i szałwią
zrazy wołowe
pieczeń ze schabu z rukolą i suszonymi pomidorami
kotlet devolaile
pierś z kurczaka z zielonym pesto, żółtym serem w szynce parmeńskiej

surówka z białej kapusty,
surówka z czerwonej kapusty
seler naciowy z kukurydzą i ananasem
kalafior z tartą bułką

ZIMNE ZAKĄSKI:

półmisek firmowy( rolada z łososia, rolada z szynki, rolada z sera żółtego, piersi z farszem mięsnym oraz ze śliwką kalifornijską)
schab z bakaliami i pistacjami
szynka ala muffina
ryba w szpinaku z fetą
śledź z porą i ananasem
polędwiczki z zielonym pieprzem marynowanym i sosem śmietanowym
sałatka na sałatach różnokolorowych z kurczakiem pieczonym, żółtą papryką, czerwoną cebulą, serem pleśniowym
sałatka z makaronem tortellini, różowym pesto, mozzarellą i pomidorem
sałatka z selera, ananasa, szynki i pora

DANIA GORĄCE:

polędwiczki wieprzowe z kurkami, serem lazur w sosie śmietanowym + gnocchi
golonki na kapuście kwaszonej
kurczak musztarowo-miodowy + bagietka
zupa porowo-serowa na białym winie z mięsem mielonym
muszelki makaronowe z farszem mięsnym + barszcz czerwony
gulasz wołowy z ciemnym piwem zapiekany w cieście francuskim

Owoce
cukierki
deser lodowy
kawa, herbata (bez ograniczeń)

Poprawiny
- żurek
- dania z poprzedniego dnia +
- pieczeń z karkówki z kopytkami
Na świeżo:
- jedna sałatka do wyboru
- jedno ciepłe danie

Proponujemy dodatkowo za dopłatą - danie wieczoru ( dawniejszy udziec).
Jest to danie firmowe naszej firmy.
Będą to gołąbki z dziczyzny i mięsa wieprzowego z sosem grzybowym z lampką wina
Koszt takiego dania około 400,00 zł ( przy ilości 100 osób)